LE'SANDA SWEET FOUNDATION [ FOUNDATION VIRAL MASA KINI ]

Wednesday, 24 August 2016

NIA'S BEAUTY LIPSTIC CREAM

Penulis : emma diana Masa : Wednesday, August 24, 2016 Comments : 1 Labels :
Assalamualaikum ,

Harini emma dapat 5 jenis lipstik yang berlainan warna dan tersangat la happy yang tak terhingga sebab product ni tak ada lagi di pasaran , So emma la orang 1st yang guna dulu lipstik ni , Jyeeaahhh ! 

Lipstik dari Nia's Beauty . Lipstic cream 

Lipstik Cream by Nia's Beauty


Lipstik Nis's Beauty Lip Cream πŸ’‹

Available Lips πŸ’„
Code 1 ✔️
Code 2 ✔️
Code 3 ✔️
Code 4 ✔️

πŸ’„ Bau lips Wangi
πŸ’„ Longlasting
πŸ’„ Sesuai dengan semu jenis umur
πŸ’„ Warna Sesuai dengan semua jenis kulit

Tak ada jual kat mana mana online seller @ laman sesawang‼️ Hanya kekma je yang jual 

Harga RM15
Postage RM7

Beli 3 lips + FreeGift🎁
WhatsApp 0134606035

Nak terangkan sikit berkenaan dengan lipstik ni . 
product ni mmg xde jual kat pasaran . Harga asal rm25 . HARGA pengenalan RM15 sementara stock kat tangan kekma masih ada dan masih xhabis lagi . selama 2 bulan kekma akan jual dengan Harga pengenalan. tanda kekma orang petama yang jual lipstik ni secara dalam talian .. Owner product Rakan kekma sendiri . Rakan seniaga . Product dalam kelulusan KKM . 

Ada apa2 Pertanyaan boleh direct msg kekma ya .. gambar kat bawah contoh Code03 yang kami dh try 


Cuba makeupkan adik dan ini hasil nya , calit sikit je lipstik ni , dan ni hasil nya , CODE03

Ni adik emma juga . Makeupkan adik dan calitkan sikit lipstik ni , CODE yang sama juga CODE03 .

Emma pun cuba calit CODE03 .. sebab nampak cantik , nanti emma cuba guna CODE yang lain dan update di fb , tak dan aiyh nak cuba semua , Tapi serius best semua Code . 
Wangi pula tu . bila minum air xde kene kat cawan . warna semua soft2 . "NUDE" 

untuk harga pengenalan ni RM15 je harga sebenar RM25 . Nak dapatkan yang original ? boleh beli kat instaagram @emmadianaigshop . 

Tuesday, 9 August 2016

Pencarian bloglist untuk blog gadisgenits

Penulis : emma diana Masa : Tuesday, August 09, 2016 Comments : 5 Labels :

yarat-syarat :

  • Wajib follow blog ini dan sini juga.
  • Buat satu entry yang bertajuk " Pencarian bloglist untuk blog gadisgenits "
  • Tag 3 orang rakan blogger anda (pastikan mereka tahu)
  • Pastekan link blog korang di komen entry ini.



Pencarian bloglist ini bermula pada 1/8/16 dan Tamat pada 15/8/16


PI TAG
http://shedaucu.com/
zazaiman.com
tengkubutang.com

SEGMEN BLOGGER AKTIF 2016 - MARIA FIRDZ

Penulis : emma diana Masa : Tuesday, August 09, 2016 Comments : 2 Labels :

Saya join !

[ REVIEW ] MAKEUP WITH NYX LIPSTICK ( AMERICAN DOLL )

Penulis : emma diana Masa : Tuesday, August 09, 2016 Comments : 1 Labels :
Assalamualaikum Gaiss ! Selamat petang 

Sejak semenjak xde buat ape kat rumah *yela mengganggur kan tak bekerja* masih menunggu panggilan kerja dari company yang emma dh interview . Emma pun rajinkan diri untuk belajar makeup tu pun belajar dari tutorial di youtube . pilih je mana y korang nak , then tiru , tak dapat 100% dapat 30% sama pun xpelah hehehe


Percubaan pertama yang not bad , kening tu mmg xdpt nak bantu sebab xreti nak lukis hahaha . 


Selfie with Filter


Makeup natural je , filter yang over , Heheheh . 


Lipstik dari NYX Amsterdam



Dapatkan NYX lips 16 jenis lipstic Matte
Sebatang RM15 jerrrr . exc postage 




boleh hubungi emma sendiri diwhatsApp 0134606035 - Emma / Kekma

Sunday, 7 August 2016

LAGU KHAS DITULIS BUAT ARWAH YUSRRY EDOO

Penulis : emma diana Masa : Sunday, August 07, 2016 Comments : 0 Labels :

Taufik Batisah - Harus Begitu (Official OST) DUKUN DOKTOR DANI




Berat hatiku ini Memikir tentang dirimu Adakah kau di sana
Mengharapkan seperti ku Untuk kembali untuk bersama sekali lagi Untuk kali terakhir Ku harus tinggalkan mu Meski ku tak mahu Ku harus lepaskanmu Walaupun tak mampu Ku harus lupakan mu Biarkan cerita kita berlalu Sungguh ku tak mahu Harus begitu Ingin ku kembali Untuk bersama sekali lagi Untuk kali terakhir Ku harus tinggalkan mu Meski ku tak mahu Ku harus lepaskanmu Walaupun tak mampu Ku harus lupakan mu Biarkan cerita kita berlalu Sungguh ku tak mahu Ku harus tinggalkan mu Meski ku tak mahu Ku harus lepaskanmu Walaupun tak mampu Ku harus lupakan mu Biarkan cerita kita berlalu Sungguh ku tak mahu Harus begitu Berat hatiku ini Memikir tentang dirimu

Alfatihah buat Arwah Yussry Edoo

POKEMONTEL GO !! KORANG DAH BOLEH UNINSTALL

Assalamualaikum !
Harini penuh HOME Line facebook emma naik cerita tentang pokemon go ni . Emma mulanya xamik tahu tapi emma ade nampak 1 status rakan fb ( memuat naik gambar screenshoot)
) wall facebook nya . menunjuk kan masjid untuk di serang , lebih kurang mcm tu la , emma pun xpaham sangat cumanya dia nampak mcm gangguan la..
nampak tak mcm ade gambar enime rakan rakan pokemon untuk kite attack tu . ha lebih kurang mcm tu la , so korang dh boleh uninstall game tu allrigh ? bukan xkasi korang main game tu , meh baca share sependapat emma copy paste ni . tapi logik la kan..



Pasal Pokemon Go ni. Harap baca mintak maaf banyak lah. Diaorang cakap haram diaorang ada bagi reason. Bacalah dulu. Dulu orang pun paranoid jugak waktu first FB Messenger keluar sebab FB Messenger mintak permission macam-macam yang boleh jadi potential spying apps. Pokemon Go ni memang guna GPS dan submit data-data koordinat pada server. Jadi ada potensi data-data ni boleh diguna untuk "menjajah" negara tanpa kita sedar. Macam kereta Google Maps yang lalu depan rumah kamu tu, dia rekod gambar dan koordinat hampir seluruh Malaysia. Cuma beberapa lokasi seperti military base tak dibenarkan masuk. Tapi kalau ada orang main pokemon dalam military base? Kereta Google Maps pun tak masuk dalam rumah kamu, tapi kalau kamu main Pokemon Go dalam rumah? Dalam bilik? Data tu dah berpotensi untuk dibuat maps yang lebih detail, dengan koordinat GPS dan gambar sebab kamu dah bagi permission untuk app ni guna kamera kamu dan hantar pada server di luar negara. Kamu rasa pelik macamana Facebook boleh kenal rupa kamu dalam gambar walhal kamu tak tag pun kan? Sebab teknologi begitu dah ada! Facebook dah ada data wajah kamu. Kali ini kamu dengan rela hati tangkap gambar bilik tidur kamu berserta koordinat. Banyangkan 1 juta orang participate untuk main Pokemon Go. Lama kelamaan data Pokemon Go akan jadi lebih lengkap untuk memetakan seluruh negara Malaysia, luar dan dalam rumah. Bayangkan: Gambar dalam rumah kamu, geotagged, simpan di server luar negara. Rasa tak selamat? Kamu sendiri yang bagi kebenaran waktu nak Install. Kalau dulu nk target musuh cuma guna google map je..tu pon nmpk dari atas.. x nmpk rupa banggunan.. di kata kan us kesan saddam hussein dan mmbunuhnya dengan apps ini..
Next, ada google street view..nampk laa segala bentuk bnggunan ada atas jalan..
Privacy dh mula terganggu..
Skrg ni..dgn pokemon go, boleh nampak view dlm banggunan..reka dlman dll.. bygkn klu markas askar, bggunan2 penting dan sulit, tp staff2 dok main pokemon dalam tu.. kita syok berjalan keliling sana sini tngkap pokemon..tp x sedar kita sbnrnya bg mklumat pd musuh..
syok laa musuh2.. free2 je kita sebar mklumat rahsia.. musuh x mintak..kita yg bgi.. xpyh pakai spy dah.. pemain pokemon go adalah spy disesuatu tempat..
Jgn lupa..pokemon go menggunakan live view n live streaming.. on the spot je musuh boleh tahu byk pkra dalamn yg ada.. ;)

#MogaBermanfaat


Tuesday, 2 August 2016

TATI SKINCARE MURAH [ REVIEW ]

TATI SKINCARE TERBARU SET 5 IN 1, LOOSE KECIL/BESAR, TONER, SERUM & FOUNDATION MURAH ORIGINAL



Pernah anda impikan kulit wajah yang nuteral serta asli tanpa make up? Sudah terbukti pada ramai pengguna Tati Skin Care. Jika anda tergolong di antara salah seorang yang inginkan kecantikan kulit wajah secara asli ,produk Tati Skin Care adalah jawapannya! Rahsia hebat dgn produk Tati Skin Care mampu merawat kulit muka anda.

Tidak kira la anda mempunyai jerawat, jeragat serta kulit kusam, pasti Tati Skin Care mampu membuatkan anda gembira dgn hasilnya. Tak percaya? Sahutlah cabaran ini!

Produk Tati Skin Care ini boleh digunakan oleh perempuan mahupun lelaki. Dan yang paling utama, produk Tati Skin Care mendapat kelulusan daripada Kementerian Kesihatan Malaysia. 

Terbukti dengan pelbagai testimoni positif dari pengguna-pengguna Tati Skincare!

--------------------------------------------


TATI SKINCARE  Lulus KKM, Selamat & Tanpa pengelupasan!

Bertindak Merawat masalah KULIT KUSAM, SENSITIF, KASAR, JERAWAT & JERAGAT dalam sepantas 3-7 hari sahaja...

Anda pernah menghadapi malah ini?
 ➡  Jerawat asyik naik tak henti
  ➡ Jerawat bernanah
 ➡ Kulit muka kusam & gelap
 ➡ Jeragat & pigmentasi
 ➡ Parut jerawat kehitaman
 ➡ Tona kulit tak sekata
 ➡ Liang pori besar

DENGAN TATI SKINCARE, KULIT JADI HALUS SEKATA, GEBU & AWET MUDA~


Dirumus dari formulasi efektif berasaskan ALPHA ARBUTIN, GLUTATHIONE, COLLAGEN, VITAMIN E & C. Wajah uolls akan kembali pinkish, glowing & cerah sekata halus bak bayi!


Jom cuba TATI SKINCARE NATURAL HERBS + ALPHA ARBUTIN hari ini!
- Penyelesaian masalah kulit yg berkesan & mengujakan hanya dalam masa yang singkat
- Tak ada pengelupasan serta bebas bhn kimia, hanya yang terbaik untuk kulit wajah anda!!


KEHEBATAN BAHAN ALPHA ARBUTIN DIDALAM TATI SKINCARE

Arbutin merupakan satu bahan aktif yg baru ditemui, terhasil daripada kaedah mengekstrak tumbuhan khas seperti daun cranberry, bearberry, blueberry shrubs atau mulberry dan sering terdapat pada kebanyakan pear.

Arbutin bertindak dengan merencatkan penghasilan enzyme Ty­rosinase yg menjadikan kulit gelap akibat sunburn/selaran matahari. Kerana keberkesanannya, ia menjadi bahan utama pengasas kosmetik hari ini dalam penghasilan produk pemutihan kulit, memudarkan bintik hitam dan parut secara semulajadi tanpa kesan sampingan

Pakar dan penyelidik memberi 100% jaminan yang arbutin selamat serta efektif digunakan dalam produk pemutihan tanpa kesan sampingan berbanding mercury. Tindakbalasnya lebih cepat dan efisyen berbanding acid kojic & hidroquinon yg membahayakan kulit. Arbutin turut mengandungi agen anti penuaan yg menjadikan kulit sentiasa sihat berseri, halus & awet muda.


TATI SKINCARE 5 in 1 
HARGA PASARAN : RM120
HARGA 2B CANTIK? RM60 SAHAJA
+ POSLAJU RM7 (SM) / RM10 (SS)
WHATSAPP 013-4606035 UNTUK TEMPAHAN

SET TATI SKINCARE 5 IN 1
- Harga berpatutan & mampu milik
- Sesuai untuk semua jenis kulit
- Dijamin tiada pengelupasan
- 100% Bebas bahan kimia berbahaya
TATI SKINCARE 5 IN 1
1 Set Tati Skincare mengandungi 5 item & semuanya telah mendapat kelulusan KKM


WHATSAPP 013-4606035 UNTUK TEMPAHAN

BEAUTY SOAP CLEANSER (60ml) - NOT150200978K
- Membersihkan kotoran & pori tersumbat di wajah
- Membuang sel-sel kulit mati
- Mengecut serta mematikan jerawat

DAY CREAM (5gm) - NOT150200976K
- Melindungi kulit dpd sinaran UV yg boleh menggelapkan muka
- Berfungsi sebagai alas bedak (makeup base)

SUNBLOCK CREAM (5gm)
NOT150200977K
- Digunakan selepas memakai day cream
- Memberikan extra protection pada kulit
- Menjadikan kulit semakin gebu & glowing

NIGHT CREAM (5gm) - NOT150200975K
- Menghalus serta melembutkan kulit
- Membantu pembuangan sel kulit mati
- Mengekalkan kelembapan kulit
- Menghilangkan kedutan & garis2 halus
- Mengecilkan liang pori yang terbuka
- Mencerahkan kulit tanpa berlaku pengelupasan
- Menaikkan seri wajah

TREATMENT CREAM (5gm) - NOT150200974K
- Mengecutkan jerawat baru + lama
- Menyingkirkan jeragat, whitehead & blackhead
- Memudarkan serta menghilangkan parut
- Membantu pencerahan berganda
- Melicin & menyerikan kulit muka